Ugens Kulturpersonlighed:
Fallulah

Udgivet 8. februar 2022

Fallulah er dansk-rumænsk sangerinde, sangskriver og iværksætter. Hun har en fortid som danser, men fokus er i dag på musikken, hvor hun siden 2009 har leveret en lang række hits. Hun står desuden bag græsrodsbevægelsen ‘Hej Søster’, der begyndte som en playlist på Spotify og i dag er blevet til en endagsfestival, en webshop og en podcast om især repræsentation i musikbranchen og hvordan kvinder kan løfte hinanden. Hun er denne uges kulturpersonlighed på gogoo, og det er vi så glade for.

Foto: Julie Montauk

Hvad betyder kultur for dig og hvordan vil du beskrive dit kulturforbrug?
Kultur gør mit liv større og rigere. Det får mig til at se ting i et nyt lys og får mig til at reflektere og undre mig. Det er et afbræk, der får mig til at stoppe op og være taknemmelig i en hverdag, hvor jeg hurtigt kan blive opslugt af instagram-scrolling, arbejde og mængden af de lortebleer, mine tvillinger producerer.  Tid, der er brugt på kultur, er aldrig spildt. Jeg tror på, at vi altid får noget med, der i større eller mindre grad bliver siddende i os.

Mit forbrug er noget jeg, som rigtig mange andre, gerne vil skrue op for, men som ofte ikke bliver prioriteret helt nok. Heldigvis får jeg rigtig meget input igennem mit arbejde med musikken, hvor en del af det jeg laver også er at sidde og se en masse YouTube-tutorials, interviews og gamle dokumentarer med forskellige musikalske forbilleder, som inspirerer mig. Især under pandemien, hvor det har været svært at komme ud og se livemusik.

Hvilken kulturoplevelse har gjort særligt indtryk på dig, og hvorfor?
Jeg var for nylig inviteret ind på Glyptoteket for at se udstillingen om den danske billedhugger og superstjerne Anne Marie Carl-Nielsen. Hun fandt sig ikke i at blive ekskluderet fra muligheder i kunstverdenen pga. sit køn og blev den første kvindelige billedhugger, der blev hyret til at skabe en rytterstatue. Derudover var jeg så imponeret over at lære, at hendes mand, komponist Carl Nielsen, var rejst med hende til Grækenland, hvor hun skulle arbejde, hvilket jo var fuldstændig uhørt for den tid. Der var en tydelig feministisk fortælling og styrke i hende og hendes kunst, der gjorde at jeg følte mig så empowered, da jeg gik derfra. Jeg levede højt på den energi længe efter.

Min næste oplevelse, som forhåbentlig ikke bliver aflyst pga. corona, er at jeg har givet mig selv i gave, at jeg skal ind og se New Yorker-ikonet Fran Lebowitz live på Bremen.

Hvordan prioriterer du kulturen i hverdagen og hvad får du personligt ud af det?
Jeg er en kæmpe forbruger af popkultur, litteratur og film. Noget af det bedste jeg ved, er at tage alene i biografen og se en udenlandsk indiefilm eller gå en lang tur og lytte til podcasts som Song Exploder eller Table Manners med Jessie Ware. Jeg har prioriteret det, der er lettest tilgængeligt de sidste 5 år, fordi jeg har 3 små børn, men har altid været god til at gå på museum og tage til koncerter og forestillinger tidligere, især når jeg rejste alene udenlands. Det savner jeg helt sikkert og kan så småt begynde at mærke en lidt større trang til at komme mere ud igen. Kultur gør, at jeg mærker alt lidt mere og giver plads til en begejstring og magi, der minder mig om at være barn.

Hvordan kan gogoo styrke dit kulturforbrug?
I en travl hverdag ville det være en kæmpe hjælp at få kulturen serveret for mig og det ville gøre det mere sandsynligt, at jeg ville opleve flere og andre ting end ellers.

Let's gogoo!

  Seneste nyt på gogoo blog