June 2, 2022

Signe Wenneberg: »Kultur er jo alt det sanselige«

Ugens Kulturpersonlighed:
Signe Wenneberg

Udgivet 2. juni 2022

Signe Wenneberg er journalist, forfatter og foredragsholder. Hun er desuden kommunikationsrådgiver med særligt fokus på kunder inden for grønt forbrug, bæredygtigt byggeri og fødevareområdet. Du kan møde Signe på Madens Folkemøde på Lolland i weekenden, hvor hun deltager med Botanisk Gin, som hun har lavet med sine to sønner. Indtil da kan du komme lidt tættere på hende her på bloggen, hvor hun er Ugens Kulturpersonlighed.

Foto: Camilla Stephan

Hvad betyder kultur for dig og hvordan vil du beskrive dit kulturforbrug?
Kultur er jo alt det sanselige vi omgiver os med - arkitektur, kunst, bøger, teater, foredrag, film, oplevelser… Jeg vil sige, at kunst og kultur betyder mere for mig end næsten alt andet… Jeg er jo selv udøvende som foredragsholder og som forfatter og som kulturjournalist. Kultur er en del af min hverdag fra morgen til sen aften. Og hvis jeg har møder rundt omkring, så kan jeg gå hele dagen og glæde mig til, at jeg skal læse i en bog jeg er i gang med, eller jeg kan glæde mig til en køretur, fordi jeg skal lytte til en anden bog. Det er omkring mig hele tiden. Under corona så vi, hvad det vil sige ikke at have den samme adgang til kunst og kultur, som vi har normalt, og det blev tydeligt, hvordan det er svært at leve uden, i hvert fald svært at leve uden som et muntert og stimuleret menneske.

Hvilken kulturoplevelse har gjort særligt indtryk på dig, og hvorfor?
Uh, der er sørme mange. Men jeg er meget optaget af tv-serier for tiden - nogle af dem synes jeg er stor kunst. Jeg er lige blevet færdig med "Ozark" og kunne næsten ikke slippe den, og på dansk var jeg meget glad for “Borgen” for nylig, Sidse Babett er jo kæmpe stor kunst. Lige nu læser jeg svenske Axel Schulmans bog "Brænd alle mine breve”, den er umulig at lægge fra sig. Og jeg har lige set udstillingen på Ordrupgaard af hverdags-maleren Peter Hansen “Jeg maler det jeg ser”.

Hvordan prioriterer du kulturen i hverdagen og hvad får du personligt ud af det?
Kunst og kultur er heldigvis en helt naturlig del af min hverdag. Jeg har været kulturjournalist siden jeg som helt ung blev ansat på Politikens kulturredaktion efter at have vundet kronikkonkurrencen Kulturens Pris. I dag skriver jeg om kunst og kultur og arkitektur på min egen Instagram-kanal, hvor over 72.000 har meldt sig som faste abonnenter. Jeg tager billeder, skriver, formidler kunst og kultur næsten hver dag.

Hvordan kan gogoo styrke dit kulturforbrug?
Det er en god måde at få overblik, tænker jeg!

Hvilke 3 events glæder du dig til lige nu?
Jeg skal på Madens Folkemøde på fredag og lørdag og det kan virkelig anbefales… Jeg var der sidst og hold nu op, hvor var det vellykket og smukt. Jeg er der med min søn og vi har en bod, hvor vi sælger Wenneberg & Sønner - Botanisk Gin, som er et lille økologisk familieprojekt og det er samtidig en måde for mig at møde mine læsere, så jeg holder virkelig meget af at komme ud på den måde. Det foregår på Engestofte Gods på Lolland.
På søndag optræder jeg på den helt nye kulturfestival Whitsun på Christianssæde Gods på Lolland - Christianssæde er ved at blive sat i stand af Andreas Karberg, som nogle vil kende fra det smukke Karberghus på Kongens Nytorv. Han er en slags moderne mæcen for bygningskulturarv og nu giver han os også lige en festival for kultur og gastronomi, tak for det. Der er blandt andet mad fra Falsters Kyst ved Mette Dahlgaard - som tidligere var chefkok hos Gemyse i Tivoli, men som nu er rykket til Pomle Nakke.
Endelig vil jeg virkelig anbefale alle, der har fået lyst til at gå mere i haven, at tage på Haveselskabets meget store haveudstilling CPH GARDEN - det foregår ude i Ballerup, for parkerne i København og Haveselskabets have er alt for lille. Det er virkelig stort. Lidt ligesom Chelsea Flower Show i London, som er den helt store britiske kulturbegivenhed, som lige er overstået. Nu har vi i Danmark fået vores eget have-show. Det foregår samtidig med Roskilde Festival, så jeg er der med Botanisk Gin og med mine sønners venner i stedet for mine sønner - men jeg tænker at det går godt, for de to festivaler har nok ikke helt samme publikum :-)

Du kan læse mere om Signe Wenneberg og hendes mange spændende projekter her.

Let's gogoo!

Ugens Kulturpersonlighed:
Signe Wenneberg

Udgivet 2. juni 2022

Signe Wenneberg er journalist, forfatter og foredragsholder. Hun er desuden kommunikationsrådgiver med særligt fokus på kunder inden for grønt forbrug, bæredygtigt byggeri og fødevareområdet. Du kan møde Signe på Madens Folkemøde på Lolland i weekenden, hvor hun deltager med Botanisk Gin, som hun har lavet med sine to sønner. Indtil da kan du komme lidt tættere på hende her på bloggen, hvor hun er Ugens Kulturpersonlighed.

Foto: Camilla Stephan

Hvad betyder kultur for dig og hvordan vil du beskrive dit kulturforbrug?
Kultur er jo alt det sanselige vi omgiver os med - arkitektur, kunst, bøger, teater, foredrag, film, oplevelser… Jeg vil sige, at kunst og kultur betyder mere for mig end næsten alt andet… Jeg er jo selv udøvende som foredragsholder og som forfatter og som kulturjournalist. Kultur er en del af min hverdag fra morgen til sen aften. Og hvis jeg har møder rundt omkring, så kan jeg gå hele dagen og glæde mig til, at jeg skal læse i en bog jeg er i gang med, eller jeg kan glæde mig til en køretur, fordi jeg skal lytte til en anden bog. Det er omkring mig hele tiden. Under corona så vi, hvad det vil sige ikke at have den samme adgang til kunst og kultur, som vi har normalt, og det blev tydeligt, hvordan det er svært at leve uden, i hvert fald svært at leve uden som et muntert og stimuleret menneske.

Hvilken kulturoplevelse har gjort særligt indtryk på dig, og hvorfor?
Uh, der er sørme mange. Men jeg er meget optaget af tv-serier for tiden - nogle af dem synes jeg er stor kunst. Jeg er lige blevet færdig med "Ozark" og kunne næsten ikke slippe den, og på dansk var jeg meget glad for “Borgen” for nylig, Sidse Babett er jo kæmpe stor kunst. Lige nu læser jeg svenske Axel Schulmans bog "Brænd alle mine breve”, den er umulig at lægge fra sig. Og jeg har lige set udstillingen på Ordrupgaard af hverdags-maleren Peter Hansen “Jeg maler det jeg ser”.

Hvordan prioriterer du kulturen i hverdagen og hvad får du personligt ud af det?
Kunst og kultur er heldigvis en helt naturlig del af min hverdag. Jeg har været kulturjournalist siden jeg som helt ung blev ansat på Politikens kulturredaktion efter at have vundet kronikkonkurrencen Kulturens Pris. I dag skriver jeg om kunst og kultur og arkitektur på min egen Instagram-kanal, hvor over 72.000 har meldt sig som faste abonnenter. Jeg tager billeder, skriver, formidler kunst og kultur næsten hver dag.

Hvordan kan gogoo styrke dit kulturforbrug?
Det er en god måde at få overblik, tænker jeg!

Hvilke 3 events glæder du dig til lige nu?
Jeg skal på Madens Folkemøde på fredag og lørdag og det kan virkelig anbefales… Jeg var der sidst og hold nu op, hvor var det vellykket og smukt. Jeg er der med min søn og vi har en bod, hvor vi sælger Wenneberg & Sønner - Botanisk Gin, som er et lille økologisk familieprojekt og det er samtidig en måde for mig at møde mine læsere, så jeg holder virkelig meget af at komme ud på den måde. Det foregår på Engestofte Gods på Lolland.
På søndag optræder jeg på den helt nye kulturfestival Whitsun på Christianssæde Gods på Lolland - Christianssæde er ved at blive sat i stand af Andreas Karberg, som nogle vil kende fra det smukke Karberghus på Kongens Nytorv. Han er en slags moderne mæcen for bygningskulturarv og nu giver han os også lige en festival for kultur og gastronomi, tak for det. Der er blandt andet mad fra Falsters Kyst ved Mette Dahlgaard - som tidligere var chefkok hos Gemyse i Tivoli, men som nu er rykket til Pomle Nakke.
Endelig vil jeg virkelig anbefale alle, der har fået lyst til at gå mere i haven, at tage på Haveselskabets meget store haveudstilling CPH GARDEN - det foregår ude i Ballerup, for parkerne i København og Haveselskabets have er alt for lille. Det er virkelig stort. Lidt ligesom Chelsea Flower Show i London, som er den helt store britiske kulturbegivenhed, som lige er overstået. Nu har vi i Danmark fået vores eget have-show. Det foregår samtidig med Roskilde Festival, så jeg er der med Botanisk Gin og med mine sønners venner i stedet for mine sønner - men jeg tænker at det går godt, for de to festivaler har nok ikke helt samme publikum :-)

Du kan læse mere om Signe Wenneberg og hendes mange spændende projekter her.

Let's gogoo!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.