August 3, 2023

Oliver Strunck om kunst, kultur og kolde øl

Ugens Kulturpersonlighed: Oliver Strunck

Udgivet 3. august 2023

Oliver Strunck er grundlægger af kunstbureauet POP UP ARTS, som også står bag kunstfestivalen POP UP FESTIVAL, der finder sted denne weekend den 5.-6. august. Oliver er dybt engageret i at støtte op om up-and-coming kunstnere og hjælpe dem med at etablere sig på både den danske og internationale kunstscene. Udover sit arbejde med at drive POP UP ARTS er Oliver også studerende og læser Entreprenørskab & Design på KEA i København.

Hvad betyder kultur for dig og hvordan vil du beskrive dit kulturforbrug?

Kulturelle oplevelser spiller en væsentlig rolle i mit liv og påvirker, hvordan jeg tænker, handler og får nye idéer og indtryk. Jeg bliver ofte inspireret til at se og opleve nye ting med et friskt perspektiv. Kultur kan forstås på forskellige måder af forskellige mennesker, men for mig er det ofte ligetil. Det handler blot om at mærke noget, når jeg oplever det, hvilket jeg næsten altid gør på den ene eller anden måde. Det kan være så simpelt som at oplevelsen minder mig om noget, jeg har oplevet før. Kultur er også vigtig, fordi det forener folk på tværs af forskelle. Men jeg føler, at kunstverdenen kan være udfordrende at opleve, fordi nogle tror, man skal vide meget om kunst for at være velkommen. Efter min mening er det ikke nødvendigt at have ekspertise for at opleve kunst; alle har ret til at have en holdning til de kunstværker, de oplever, uanset deres erfaringsniveau. Jeg vil gerne bidrage til at skabe kunstoplevelser, der er imødekommende og hjælper folk ind i denne fantastiske verden, så de også får lyst til at besøge de fantastiske gallerier, vi har i Danmark.

Jeg nyder at deltage i forskellige kulturelle tilbud, herunder kunstudstillinger, koncerter, teaterforestillinger og sportsbegivenheder. Jeg elsker kontrasten mellem de forskellige oplevelser. Når jeg besøger kunstudstillinger, foregår det oftest i et roligt tempo med masser af tid og plads til refleksion. Omvendt, når jeg er på Østerbro Stadion for at se en fodboldkamp med B.93, er tempoet og temperamentet meget højt, og stemningen på tribunen er enormt medrivende. Jeg mener, at det er vigtigt at omfavne alle former for kultur og opleve ting i hver sin ende af spektret, da de kan give forskellige input, hvilket jeg tror er sundt.

Hvilken kulturoplevelse har gjort særligt indtryk på dig, og hvorfor?

Kunst i alle afskygninger fascinerer mig, og jeg bliver imponeret over, hvordan andre mennesker kan få idéer og formidle dem på en så fantastisk måde. Nogle af de kulturoplevelser, der har gjort indtryk på mig, er Rundgang på Det Kongelige Danske Kunstakademi, hvor man får indblik i dygtige unge up-and-coming kunstneres arbejde både i de flotte, store lokaler på Charlottenborg Slot og de små, autentiske atelierer på Peder Skrams Gade. Det er spændende at se, hvad der rører sig blandt de unge up-and-coming kunstnere. En anden oplevelse, jeg vil fremhæve, er Den Danske Filmskoles nye festival Generation, hvor jeg oplevede nogle meget indsigtsfulde dokumentar- og spillefilm. Det gav mig virkelig noget at tænke over og nogle nye perspektiver. Til sidst vil jeg gerne anbefale alle at tage på Østerbro Stadion og se B.93 spille i den næstbedste liga i Danmark. Der er altid god stemning, gode øl og pølser.

Hvordan prioriterer du kulturen i hverdagen og hvad får du personligt ud af det?

Kultur prioriterer jeg højt, fordi jeg elsker at få nye oplevelser både sammen med andre og alene. Jeg ved, at det bliver en særlig oplevelse, når den sidder i kroppen og bliver noget, jeg vil tage med mig fremover. Jeg kan blive inspireret, overrasket, få nye indsigter eller minder fra tidligere tider kan blive vækket. Det er netop denne oplevelse og følelse, vi ønsker at åbne op for, så flere kan opleve den kunst, vi udstiller til festivalen.

Hvordan vil gogoo styrke dit kulturforbrug?

Jeg har af og til en følelse af at ville opleve noget nyt, og det kan være frustrerende, at København er fyldt med kulturelle tilbud, men at det ikke altid er nemt at finde dem. Derfor tror jeg, at gogoo vil styrke og udvide mit kulturforbrug. Det vil gøre det meget nemmere at være spontan med nye oplevelser, da jeg altid kan finde dem alle sammen i den samme app.

Hvilke tre events på gogoo vil du anbefale?

Jeg vil klart anbefale, at man besøger POP UP FESTIVAL på Charlotte Ammundsens Plads, Israels Plads og Højbro Plads både den 5. og 6. august. Jeg mener virkelig, at det er værd at prioritere at opleve festivalen, da den giver en kunstoplevelse på et meget højt niveau og formidler den på en måde, hvor alle kan være med, uanset deres erfaringsniveau inden for kunstoplevelser. Festivalen er gratis at opleve, og derudover er der mulighed for at nyde noget lækkert mad og drikke.

Let's gogoo!

Ugens Kulturpersonlighed: Oliver Strunck

Udgivet 3. august 2023

Oliver Strunck er grundlægger af kunstbureauet POP UP ARTS, som også står bag kunstfestivalen POP UP FESTIVAL, der finder sted denne weekend den 5.-6. august. Oliver er dybt engageret i at støtte op om up-and-coming kunstnere og hjælpe dem med at etablere sig på både den danske og internationale kunstscene. Udover sit arbejde med at drive POP UP ARTS er Oliver også studerende og læser Entreprenørskab & Design på KEA i København.

Hvad betyder kultur for dig og hvordan vil du beskrive dit kulturforbrug?

Kulturelle oplevelser spiller en væsentlig rolle i mit liv og påvirker, hvordan jeg tænker, handler og får nye idéer og indtryk. Jeg bliver ofte inspireret til at se og opleve nye ting med et friskt perspektiv. Kultur kan forstås på forskellige måder af forskellige mennesker, men for mig er det ofte ligetil. Det handler blot om at mærke noget, når jeg oplever det, hvilket jeg næsten altid gør på den ene eller anden måde. Det kan være så simpelt som at oplevelsen minder mig om noget, jeg har oplevet før. Kultur er også vigtig, fordi det forener folk på tværs af forskelle. Men jeg føler, at kunstverdenen kan være udfordrende at opleve, fordi nogle tror, man skal vide meget om kunst for at være velkommen. Efter min mening er det ikke nødvendigt at have ekspertise for at opleve kunst; alle har ret til at have en holdning til de kunstværker, de oplever, uanset deres erfaringsniveau. Jeg vil gerne bidrage til at skabe kunstoplevelser, der er imødekommende og hjælper folk ind i denne fantastiske verden, så de også får lyst til at besøge de fantastiske gallerier, vi har i Danmark.

Jeg nyder at deltage i forskellige kulturelle tilbud, herunder kunstudstillinger, koncerter, teaterforestillinger og sportsbegivenheder. Jeg elsker kontrasten mellem de forskellige oplevelser. Når jeg besøger kunstudstillinger, foregår det oftest i et roligt tempo med masser af tid og plads til refleksion. Omvendt, når jeg er på Østerbro Stadion for at se en fodboldkamp med B.93, er tempoet og temperamentet meget højt, og stemningen på tribunen er enormt medrivende. Jeg mener, at det er vigtigt at omfavne alle former for kultur og opleve ting i hver sin ende af spektret, da de kan give forskellige input, hvilket jeg tror er sundt.

Hvilken kulturoplevelse har gjort særligt indtryk på dig, og hvorfor?

Kunst i alle afskygninger fascinerer mig, og jeg bliver imponeret over, hvordan andre mennesker kan få idéer og formidle dem på en så fantastisk måde. Nogle af de kulturoplevelser, der har gjort indtryk på mig, er Rundgang på Det Kongelige Danske Kunstakademi, hvor man får indblik i dygtige unge up-and-coming kunstneres arbejde både i de flotte, store lokaler på Charlottenborg Slot og de små, autentiske atelierer på Peder Skrams Gade. Det er spændende at se, hvad der rører sig blandt de unge up-and-coming kunstnere. En anden oplevelse, jeg vil fremhæve, er Den Danske Filmskoles nye festival Generation, hvor jeg oplevede nogle meget indsigtsfulde dokumentar- og spillefilm. Det gav mig virkelig noget at tænke over og nogle nye perspektiver. Til sidst vil jeg gerne anbefale alle at tage på Østerbro Stadion og se B.93 spille i den næstbedste liga i Danmark. Der er altid god stemning, gode øl og pølser.

Hvordan prioriterer du kulturen i hverdagen og hvad får du personligt ud af det?

Kultur prioriterer jeg højt, fordi jeg elsker at få nye oplevelser både sammen med andre og alene. Jeg ved, at det bliver en særlig oplevelse, når den sidder i kroppen og bliver noget, jeg vil tage med mig fremover. Jeg kan blive inspireret, overrasket, få nye indsigter eller minder fra tidligere tider kan blive vækket. Det er netop denne oplevelse og følelse, vi ønsker at åbne op for, så flere kan opleve den kunst, vi udstiller til festivalen.

Hvordan vil gogoo styrke dit kulturforbrug?

Jeg har af og til en følelse af at ville opleve noget nyt, og det kan være frustrerende, at København er fyldt med kulturelle tilbud, men at det ikke altid er nemt at finde dem. Derfor tror jeg, at gogoo vil styrke og udvide mit kulturforbrug. Det vil gøre det meget nemmere at være spontan med nye oplevelser, da jeg altid kan finde dem alle sammen i den samme app.

Hvilke tre events på gogoo vil du anbefale?

Jeg vil klart anbefale, at man besøger POP UP FESTIVAL på Charlotte Ammundsens Plads, Israels Plads og Højbro Plads både den 5. og 6. august. Jeg mener virkelig, at det er værd at prioritere at opleve festivalen, da den giver en kunstoplevelse på et meget højt niveau og formidler den på en måde, hvor alle kan være med, uanset deres erfaringsniveau inden for kunstoplevelser. Festivalen er gratis at opleve, og derudover er der mulighed for at nyde noget lækkert mad og drikke.

Let's gogoo!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.