February 15, 2024

Nicholas Nybro: "Kultur inspirerer mig, holder mig på dupperne og gør mig glad"

Nicholas Nybro: "Kultur inspirerer mig, holder mig på dupperne og gør mig glad"

Ugens Kulturpersonlighed: Nicholas Nybro

Udgivet d. 15/2-24

Nicholas Nybro er designer og kendt for at arbejde med mode, design og kunst. Nybro er uddannet fra Designskolen Kolding, har arbejdet på Kunsthøjskolen i Holbæk og undervist på Kunstakademiets Designskole og Den Skandinaviske Designhøjskole. Han har afholdt utallige modeshows og stået for kostumer og scenografi til film, tv og teaterproduktioner i ind- og udland. Derudover kendes Nybro fra sin medvirken i diverse radio- og tvprogrammer, bl.a Er du Sunshine (2019) og Vild med Dans – han var i sæson 2016 den første, der røg ud. 

Foto: Thomas Cato

Hvad betyder kultur for dig og hvordan vil du beskrive dit kulturforbrug?

Jeg elsker at gå i teateret, og gør det så meget som jeg har tid til og pengepungen tillader. Jeg elsker teatrets rum, det er fantastisk at man som publikum indgår en fælles kontrakt med de andre publikummer og skuespillere på scenen og sammen oplever noget enestående, som ikke kan genkaldes. Af samme årsag er jeg ikke fan af biografer, jeg synes de bliver for upersonlige og synes ofte at andre i biografen larmer. Jeg er frygtelig at se film med, fordi jeg indleverer mig så meget og hader at blive forstyret, så jeg ser ofte film alene :)

Hvilken kulturoplevelse har gjort særligt indtryk på dig, og hvorfor?

Min mand og jeg var for et par måneder siden på besøg på restaurant PUNK ROYAL. Vi havde hørt meget om restauranten og at det kunne være meget voldsomt.

Jeg havde lidt en forventning om, at det ville være madteater ala det Mette Martinussen lavede i mange år. Men det var meget mere end det. Det var ægte, voldsomt og grænseoverskridende på den helt rigtige måde. Det er svært at beskrive hvad det er, men forestil dig, at blive madet af en tjener imens du intet kan se i det røgfyldte lokale, og når aftenen er omme har du talt med alle i restauranten. Det er bestemt ikke en oplevelse for alle, men jeg vil anbefale det til alle der tør. Jeg gad godt igen, men jeg skal lige spare nogle penge op. 

Hvordan prioriterer du kulturen i hverdagen og hvad får du personligt ud af det?

i kva af mit job er jeg på mange måder en del af kulturen hver dag. Jeg elsker frokost samtalerne på mit værkstedsfællesskab, hvor vi dagligt får vendt hvad der rør sig i kulturen og i vores respektive fag. Kultur for mig er også, at gå en tur op af Nørrebrogade, hvor jeg bor, og se på fantastiske mennesker, farver og mangfoldighed. Kultur inspirerer mig, holder mig på dupperne og gør mig glad.

Hvilke projekter har du gang i nu?

Jeg har besluttet mig for at tage det lidt med ro i 2024, da arbejdet til udstillingen STOLT de sidste par år har været hårde. 

Det jeg skal fokusere på i 2024 er min og Mathias Helts podcast "Bladvenner" på ALLY. Jeg elsker at lave den podcast. Vi sidder og kigger i 25 år gamle ugeblade og læser de mest vanvittige råd, læserbreve og historier op for hinanden. Jeg kan kun anbefale alle at høre "Bladvenner" og få et dejligt flashback til 90'er. Det er pisse sjovt.

Jeg skal også gøre teatergruppen Platt-Form klar til deres kommende turné. Der skal laves lidt nye kostumer og de gamle skal fikses op. Hvad resten af året står på, er ikke til at sige, men fokus er at slappe lidt af, for jeg har et kæmpe projekt i 2025, som jeg ikke kan løfte sløret for endnu. 

Nicholas’ anbefalinger til 3 kulturelle oplevelser

Jeg er lige kommet hjem fra Mexico og jeg elsker Tequila, Mezcal og maden, så jeg synes Middag og Tequilasmagning på restaurant Romarin lyder skønt.

Jeg gad virkelig godt se "Mens vi venter på Godot" på Teatret ved Sorte Hest. Desværre er den totalt udsolgt, men jeg ved at man nogle gange kan stille sig ned på teateret og håbe på at der er nogen der ikke dukker op.

Jeg vil se Copenhagen Light Festival i år, jeg har aldrig fået taget mig sammen, men i år skal det ske.

Ugens Kulturpersonlighed: Nicholas Nybro

Udgivet d. 15/2-24

Nicholas Nybro er designer og kendt for at arbejde med mode, design og kunst. Nybro er uddannet fra Designskolen Kolding, har arbejdet på Kunsthøjskolen i Holbæk og undervist på Kunstakademiets Designskole og Den Skandinaviske Designhøjskole. Han har afholdt utallige modeshows og stået for kostumer og scenografi til film, tv og teaterproduktioner i ind- og udland. Derudover kendes Nybro fra sin medvirken i diverse radio- og tvprogrammer, bl.a Er du Sunshine (2019) og Vild med Dans – han var i sæson 2016 den første, der røg ud. 

Foto: Thomas Cato

Hvad betyder kultur for dig og hvordan vil du beskrive dit kulturforbrug?

Jeg elsker at gå i teateret, og gør det så meget som jeg har tid til og pengepungen tillader. Jeg elsker teatrets rum, det er fantastisk at man som publikum indgår en fælles kontrakt med de andre publikummer og skuespillere på scenen og sammen oplever noget enestående, som ikke kan genkaldes. Af samme årsag er jeg ikke fan af biografer, jeg synes de bliver for upersonlige og synes ofte at andre i biografen larmer. Jeg er frygtelig at se film med, fordi jeg indleverer mig så meget og hader at blive forstyret, så jeg ser ofte film alene :)

Hvilken kulturoplevelse har gjort særligt indtryk på dig, og hvorfor?

Min mand og jeg var for et par måneder siden på besøg på restaurant PUNK ROYAL. Vi havde hørt meget om restauranten og at det kunne være meget voldsomt.

Jeg havde lidt en forventning om, at det ville være madteater ala det Mette Martinussen lavede i mange år. Men det var meget mere end det. Det var ægte, voldsomt og grænseoverskridende på den helt rigtige måde. Det er svært at beskrive hvad det er, men forestil dig, at blive madet af en tjener imens du intet kan se i det røgfyldte lokale, og når aftenen er omme har du talt med alle i restauranten. Det er bestemt ikke en oplevelse for alle, men jeg vil anbefale det til alle der tør. Jeg gad godt igen, men jeg skal lige spare nogle penge op. 

Hvordan prioriterer du kulturen i hverdagen og hvad får du personligt ud af det?

i kva af mit job er jeg på mange måder en del af kulturen hver dag. Jeg elsker frokost samtalerne på mit værkstedsfællesskab, hvor vi dagligt får vendt hvad der rør sig i kulturen og i vores respektive fag. Kultur for mig er også, at gå en tur op af Nørrebrogade, hvor jeg bor, og se på fantastiske mennesker, farver og mangfoldighed. Kultur inspirerer mig, holder mig på dupperne og gør mig glad.

Hvilke projekter har du gang i nu?

Jeg har besluttet mig for at tage det lidt med ro i 2024, da arbejdet til udstillingen STOLT de sidste par år har været hårde. 

Det jeg skal fokusere på i 2024 er min og Mathias Helts podcast "Bladvenner" på ALLY. Jeg elsker at lave den podcast. Vi sidder og kigger i 25 år gamle ugeblade og læser de mest vanvittige råd, læserbreve og historier op for hinanden. Jeg kan kun anbefale alle at høre "Bladvenner" og få et dejligt flashback til 90'er. Det er pisse sjovt.

Jeg skal også gøre teatergruppen Platt-Form klar til deres kommende turné. Der skal laves lidt nye kostumer og de gamle skal fikses op. Hvad resten af året står på, er ikke til at sige, men fokus er at slappe lidt af, for jeg har et kæmpe projekt i 2025, som jeg ikke kan løfte sløret for endnu. 

Nicholas’ anbefalinger til 3 kulturelle oplevelser

Jeg er lige kommet hjem fra Mexico og jeg elsker Tequila, Mezcal og maden, så jeg synes Middag og Tequilasmagning på restaurant Romarin lyder skønt.

Jeg gad virkelig godt se "Mens vi venter på Godot" på Teatret ved Sorte Hest. Desværre er den totalt udsolgt, men jeg ved at man nogle gange kan stille sig ned på teateret og håbe på at der er nogen der ikke dukker op.

Jeg vil se Copenhagen Light Festival i år, jeg har aldrig fået taget mig sammen, men i år skal det ske.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.