Modekongen Mads Nørgaard: »Jeg er tøjdesigner, og mit fag er derfor en del af den kultur, der omgiver os alle«

Udgivet 13. oktober 2021

Der er vel næppe mange i kongeriget, der ikke kender Mads Nørgaard og hans drønpopulære og klassiske designs, der i høj grad har været med til at sætte dagsordenen for dansk mode i snart fire årtier. Mads er designer, direktør og ejer af Mads Nørgaard – Copenhagen, og han er denne uges kulturpersonlighed på gogoo.

Hvad betyder kultur for dig og hvordan vil du beskrive dit kulturforbrug?

Jeg er tøjdesigner, og mit fag er derfor en del af den kultur, der omgiver os alle, så på den måde føler jeg, at ’kultur’ er en integreret del af min hverdag. Jeg går ofte på udstilling og koncert, læser meget og forsøger at være nysgerrig på, hvad nyt der opstår – og det ligger jo også i mit fag, synes jeg.

Hvilken kulturoplevelse har gjort særligt indtryk på dig, og hvorfor?

Anne Imhofs video SEX på SMK har jeg været meget optaget af. Jeg så hendes store udstilling på Palais Tokyo i Paris, og var betaget af hendes hårde kant, nutidige udtryk og den forførelse, værkerne også har. Jeg er ikke fan af det hele, men det har været en vigtig inspiration i både mit arbejde og i de samtaler vi har haft om hendes værker derhjemme.

Hvordan kan gogoo styrke dit kulturforbrug?

Der er så meget godt for tiden, så det er nemt at miste overblikket og huske det hele – her er gogoo en hjælp.

Hvis du også nogle gange oplever, at det er nemt at miste overblikket over kulturen, er der jo kun én ting at gøre - download gogoo og få det meste ud af hverdagen.

Let’s gogoo!

  Seneste nyt på gogoo blog