Ugens Kulturpersonlighed: Michael Thouber

Udgivet 23. juni 2022

Michael Thouber er direktør for Kunsthal Charlottenborg og er cand.mag. i Moderne Kultur og Kulturvidenskab. Han har tidligere været kulturredaktør og kanalchef for DR. Kom tættere på Michael, som er denne uges kulturpersonlighed på gogoo.

Hvad betyder kultur for dig og hvordan vil du beskrive dit kulturforbrug?
Jeg kan bedst lide naturen, når den er bag glas og ramme. Så kunsten er oftest det sted, der definerer mine oplevelser. Jeg bruger de fleste timer i mit liv på kunst, og når jeg har fri, rejser jeg som regel efter den. Kunst giver mig indsigt i andre holdninger og udsyn mod andre verdener.

Hvilken kulturoplevelse har gjort særligt indtryk på dig, og hvorfor?
DR Koncerthuset har haft nogle fantastiske og banebrydende koncerter i år. Senest oplevede jeg Carsten Nicolai aka Alva Noto og tidligere på året Simon Steen-Andersens storværk TRIO, hvor både kor, Big Band og Symfoniorkesteret var på scenen. DR er Danmarks største kulturinstitution og skaber heldigvis stadig fænomenale oplevelser – også uden for fjernsyn og radio.

Hvordan prioriterer du kulturen i hverdagen og hvad får du personligt ud af det?
Jeg prioriterer nok mere kunsten end kulturen. Jeg forsøger at holde mig orienteret om de toneangivende kunstnere både inden for billedkunst, performance, film, musik og litteratur. Det kræver mit job, men det er også det der udvikler mig personligt.

Hvordan kan gogoo styrke dit kulturforbrug?
Set fra min stol er enhver form for kulturformidling fantastisk. På gogoo synes jeg, det fungerer godt med overblik over væsentlige begivenheder og personlige anbefalinger.  

Hvilke 3 events vil du fremhæve i den kommende tid?
ART IN A DAY – Kunsthallerne i København er gået sammen om at skabe et 24 timers performance-program den 24. juni, hvor nogle af de bedste danske og internationale performere vil optræde over hele byen.

ROSKILDE FESTIVAL har et stærkt kunstprogram i år til at supplere musikken. Man kan blandt opleve et nyt værk af Katharina Grosse, der for et par år siden skabte stor debat med sin maleriske installation af træer og en græsplæne i Århus.

DOCUMENTA – Skal man sydpå i bil eller tog over sommeren, vil jeg anbefale at gøre stop i den tyske by Kassel, hvor der hvert femte år afholdes Documenta. Det er en slags kunstens olympiske lege. Her får man altid god inspiration og indsigt i nye globale tendenser. I år er der fokus på aktivistiske projekter fra hele verden.

Let's gogoo!

  Seneste nyt på gogoo blog