June 16, 2022

Mette Walsted Vestergaard om sit brede kulturbegreb

Ugens Kulturpersonlighed: Mette Walsted Vestergaard

Udgivet 16. juni 2022

Mette Walsted Vestergaard er journalist, ordstyrer og medietræner. Hun har tidligere været radio- og TV-vært og har siden studietiden arbejdet i mediebranchen. Mette er hyppig gæst til Folkemødet på Bornholm, hvor du kan opleve hende både som ordstyrer, moderator og paneldeltager, når årets folkemøde løber af stablen 16.-19. juni. Indtil da kan du komme lidt tættere på hende her, hvor hun er Ugens Kulturpersonlighed og fortæller om sit forhold til netop kultur.

Hvad betyder kultur for dig og hvordan vil du beskrive dit kulturforbrug?
Kultur er alt det, vi har til fælles – og alt det, der gør os bevidste om netop det. Det er tankerne, fortællingerne, farverne, tonerne, smagene, længslen, kærligheden; alt det, der former livets indhold.

Jeg bor i byen, så jeg lever jo nærmest nedsænket i kultur. Jeg har nok et bredt kulturbegreb; fra den særlige stemning på min italienske vinbar til en storslået opførelse af Mozarts sidste klaverkoncert, som jeg hørte i Tivolis koncertsal forleden.

Hvilken kulturoplevelse har gjort særligt indtryk på dig, og hvorfor?
Forleden var jeg på Alchemist, og det var en af de største kulturoplevelser, jeg har haft nogensinde. Både smagsløg, tanke og omtanke bliver fodret, og jeg blev stærkt udfordret på min hidtidige idé om, at gastronomi ikke er kunst, men håndværk. Efter dén oplevelse er jeg nemlig ikke så sikker på dét længere. Jeg vil helst ikke sige for meget om, hvad det var, der gjorde oplevelsen så fantastisk, for det ville være en ”spoiler”; der er så mange overraskelser. Men jeg vil gerne sige, at aftenen efterlod mig med en dyb følelse af taknemmelighed.

Hvordan prioriterer du kulturen i hverdagen og hvad får du personligt ud af det?
Jeg prioriterer kultur på den måde, at jeg bruger mange penge på kulturoplevelser; fra restauranter til teaterbilletter, kunstindkøb, koncerter, festivaler og rejser til sportsbegivenheder; denne sommer skal jeg fx til Tyskland og se dressur. Jeg køber ofte billetter spontant, når jeg ser, at en begivenhed finder sted, og så forsøger jeg at arrangere mit liv omkring det. Det lykkes ofte, men ikke altid, og så giver jeg billetterne videre til nogle andre. Forleden måtte jeg fx opgive at komme til Iggy Pop-koncert; de billetter fik min veninde, og så tog jeg til pinsefest med nogle gode venner, jeg ikke havde set i alt for lang tid.

Hvordan vil gogoo styrke dit kulturforbrug?
gogoo samler begivenhederne, der hvor jeg befinder mig. Jeg glæder mig til at lære appen at kende.

Hvilke events glæder du dig til lige nu?
På onsdag tager jeg til Folkemødet, og det er om noget kultur, dansk kultur eller måske faktisk nordisk kultur, for vi har jo fået idéen fra svenskerne. Det dér med at mødes og tale sammen om tingene er noget, der kan gøre mit gamle demokrati-romantiske hjerte blødt. Jeg elsker udtrykket ”at tale sig til rette”. Det er det, vi gør her i vores kultur, og det elsker jeg. Og til dem, der tror, at Folkemødet bare er spindoktorer og politikere: For det første er det løgn. De debatter, jeg modererer, myldrer med alle mulige mennesker, der laver alle mulige ting, og som er der for at få en oplevelse og for at deltage i samfundet. Desuden: Spindoktorer og politikere er altså også borgere i Danmark. Nogle vigtige nogle, synes jeg!

På vej til Folkemødet vil jeg gerne stoppe i Rønne ved min kusines butik, Gevandt. Pernille er en af de der kunsthåndværkere, der findes så herligt mange af på Bornholm. Hun er uddannet teaterskrædder, og syer de smukkeste kjoler, frakker og skjorter i yppige stoffer fra Chanel og Dior. Hun kalder det slow fashion, fordi hun går op i at lave tøj, der er skræddersyet til perfektion og kan holde i mange år, frem for det der med at købe en masse og kyle det ud efter tre ganges brug. Jeg må nok indrømme, at jeg både er storforbruger af slow og fast fashion; men Gevandt har en plads i mit hjerte.

Efter sommeren skal jeg til premiere på teaterstykket ”Ellers mange tak” med Jeanett Albeck på Republique. Jeg er meget betaget af Jeanett Albecks talent: hun kan spille på stort set alle instrumenter, synge og spille skuespil samtidig; hun er en vild kunstner. Jeg så hende første gang i Brøgger, som var en vidunderlig forestilling, og jeg glæder mig meget til dette nye stykke.

Let's gogoo!

Ugens Kulturpersonlighed: Mette Walsted Vestergaard

Udgivet 16. juni 2022

Mette Walsted Vestergaard er journalist, ordstyrer og medietræner. Hun har tidligere været radio- og TV-vært og har siden studietiden arbejdet i mediebranchen. Mette er hyppig gæst til Folkemødet på Bornholm, hvor du kan opleve hende både som ordstyrer, moderator og paneldeltager, når årets folkemøde løber af stablen 16.-19. juni. Indtil da kan du komme lidt tættere på hende her, hvor hun er Ugens Kulturpersonlighed og fortæller om sit forhold til netop kultur.

Hvad betyder kultur for dig og hvordan vil du beskrive dit kulturforbrug?
Kultur er alt det, vi har til fælles – og alt det, der gør os bevidste om netop det. Det er tankerne, fortællingerne, farverne, tonerne, smagene, længslen, kærligheden; alt det, der former livets indhold.

Jeg bor i byen, så jeg lever jo nærmest nedsænket i kultur. Jeg har nok et bredt kulturbegreb; fra den særlige stemning på min italienske vinbar til en storslået opførelse af Mozarts sidste klaverkoncert, som jeg hørte i Tivolis koncertsal forleden.

Hvilken kulturoplevelse har gjort særligt indtryk på dig, og hvorfor?
Forleden var jeg på Alchemist, og det var en af de største kulturoplevelser, jeg har haft nogensinde. Både smagsløg, tanke og omtanke bliver fodret, og jeg blev stærkt udfordret på min hidtidige idé om, at gastronomi ikke er kunst, men håndværk. Efter dén oplevelse er jeg nemlig ikke så sikker på dét længere. Jeg vil helst ikke sige for meget om, hvad det var, der gjorde oplevelsen så fantastisk, for det ville være en ”spoiler”; der er så mange overraskelser. Men jeg vil gerne sige, at aftenen efterlod mig med en dyb følelse af taknemmelighed.

Hvordan prioriterer du kulturen i hverdagen og hvad får du personligt ud af det?
Jeg prioriterer kultur på den måde, at jeg bruger mange penge på kulturoplevelser; fra restauranter til teaterbilletter, kunstindkøb, koncerter, festivaler og rejser til sportsbegivenheder; denne sommer skal jeg fx til Tyskland og se dressur. Jeg køber ofte billetter spontant, når jeg ser, at en begivenhed finder sted, og så forsøger jeg at arrangere mit liv omkring det. Det lykkes ofte, men ikke altid, og så giver jeg billetterne videre til nogle andre. Forleden måtte jeg fx opgive at komme til Iggy Pop-koncert; de billetter fik min veninde, og så tog jeg til pinsefest med nogle gode venner, jeg ikke havde set i alt for lang tid.

Hvordan vil gogoo styrke dit kulturforbrug?
gogoo samler begivenhederne, der hvor jeg befinder mig. Jeg glæder mig til at lære appen at kende.

Hvilke events glæder du dig til lige nu?
På onsdag tager jeg til Folkemødet, og det er om noget kultur, dansk kultur eller måske faktisk nordisk kultur, for vi har jo fået idéen fra svenskerne. Det dér med at mødes og tale sammen om tingene er noget, der kan gøre mit gamle demokrati-romantiske hjerte blødt. Jeg elsker udtrykket ”at tale sig til rette”. Det er det, vi gør her i vores kultur, og det elsker jeg. Og til dem, der tror, at Folkemødet bare er spindoktorer og politikere: For det første er det løgn. De debatter, jeg modererer, myldrer med alle mulige mennesker, der laver alle mulige ting, og som er der for at få en oplevelse og for at deltage i samfundet. Desuden: Spindoktorer og politikere er altså også borgere i Danmark. Nogle vigtige nogle, synes jeg!

På vej til Folkemødet vil jeg gerne stoppe i Rønne ved min kusines butik, Gevandt. Pernille er en af de der kunsthåndværkere, der findes så herligt mange af på Bornholm. Hun er uddannet teaterskrædder, og syer de smukkeste kjoler, frakker og skjorter i yppige stoffer fra Chanel og Dior. Hun kalder det slow fashion, fordi hun går op i at lave tøj, der er skræddersyet til perfektion og kan holde i mange år, frem for det der med at købe en masse og kyle det ud efter tre ganges brug. Jeg må nok indrømme, at jeg både er storforbruger af slow og fast fashion; men Gevandt har en plads i mit hjerte.

Efter sommeren skal jeg til premiere på teaterstykket ”Ellers mange tak” med Jeanett Albeck på Republique. Jeg er meget betaget af Jeanett Albecks talent: hun kan spille på stort set alle instrumenter, synge og spille skuespil samtidig; hun er en vild kunstner. Jeg så hende første gang i Brøgger, som var en vidunderlig forestilling, og jeg glæder mig meget til dette nye stykke.

Let's gogoo!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.