June 30, 2022

Marie Carmen Koppel: »Kultur skaber rummelighed«

Ugens Kulturpersonlighed: Marie Carmen Koppel

Udgivet 30. juni 2022

Marie Carmen Koppel er soul- og gospelsangerinde og har gennem flere årtier udgivet 9 soloalbums. Som datter af Ulla og Anders Koppel og søster til Benjamin Koppel, har hun altid haft musik og kultur helt tæt på. Du kan glæde dig til fire forskellige koncerter med Marie Carmen under årets Jazzfestival, der foregår i København frem til den 10. juli. I mellemtiden kan du komme tættere på hende her, hvor hun er ugens kulturpersonlighed og fortæller om sit forhold til kultur og kommer med anbefalinger til de bedste oplevelser lige nu.

Hvad betyder kultur for dig og hvordan vil du beskrive dit kulturforbrug?
Kunst og kultur betyder rigtig meget for mig. Selvfølgelig også i kraft af mit arbejde som udøvende musiker.
Jeg lytter til meget musik. Musik kan noget særligt. Sætte en stemning og har en helende virkning på mig, når jeg har brug for det. Livemusik er et unikt øjeblik, man deler med de udøvende musikere og publikum. Et øjeblik der aldrig kommer igen. Det er noget helt særligt. Men jeg bruger også kunst og bøger til at udvide min forståelse for verden. Kultur skaber rummelighed og forståelse. Sætter tanker og følelser i gang. Det gør min verden større og det er så vigtigt for mig.

Hvilken kulturoplevelse har gjort særligt indtryk på dig, og hvorfor?
Der er mange kulturoplevelser, der har gjort indtryk på mig. Det er svært at udpege én. Men f.eks at høre en stor symfoni med et fantastisk orkester har altid gjort kæmpe indtryk på mig. Der kan man komme hele sit følelsesregister igennem. Eller se en udstilling eller høre en koncert. Det er vidunderligt for mig at lytte til andre og ikke være den, der skal være på. Det er inspirerende og givende.

Hvordan prioriterer du kulturen i hverdagen og hvad får du personligt ud af det?
Jeg har altid læst mange bøger i mit voksne liv. Da jeg var ung, kunne jeg slet ikke fokusere på at læse. Men senere hen er det blevet en kæmpe glæde for mig at læse. Derudover har jeg slæbt min datter Celeste med på museer fra hun var helt lille. Nu er hun 17 år og vi nyder stadig at gå på de mange pragtfulde museer vi har i Danmark.
Hun har altid været en stor kunstelsker. Så vi har delt mange gode oplevelser sammen, og gør det så ofte vi har tid og mulighed.
Vi elsker Louisiana, Statens Museum og Glyptoteket. Men vi nyder også f eks. Ordrupgaard eller Nivågaard. Jeg elsker de samtaler, vi får via vores oplevelser sammen. Og den nærhed vi deler, når vi oplever museer sammen.

Hvordan kan gogoo styrke dit kulturforbrug?
Nu har jeg downloadet appen. Og den er overskuelig og giver en god hjælp til at finde oplevelser man kan gå til. Jeg glæder mig til at bruge den og forhåbentlig ad den vej opdage events, udstillinger og koncerter.

Hvilke events glæder du dig til lige nu?
Nu starter Copenhagen Jazzfestival jo. Så jeg vil da fremhæve, at jeg spiller 4 koncerter i festivalen. Og håbe at der kommer folk ud og støtter musikken efter en virkelig svær coronatid. Jeg kan anbefale min og min bror Benjamins koncert i Bakkehuset den 3/7 kl 15.00 med bigband. Det er altid så festligt og hyggeligt. Derudover vil jeg gerne selv høre Javier Gutierrez trio i Prøvehallen den 4/7 kl 20.00, og min far Anders Koppels store værk Mulberry Street på Aveny T den 6/7 kl. 19.30.

Let's gogoo!

Ugens Kulturpersonlighed: Marie Carmen Koppel

Udgivet 30. juni 2022

Marie Carmen Koppel er soul- og gospelsangerinde og har gennem flere årtier udgivet 9 soloalbums. Som datter af Ulla og Anders Koppel og søster til Benjamin Koppel, har hun altid haft musik og kultur helt tæt på. Du kan glæde dig til fire forskellige koncerter med Marie Carmen under årets Jazzfestival, der foregår i København frem til den 10. juli. I mellemtiden kan du komme tættere på hende her, hvor hun er ugens kulturpersonlighed og fortæller om sit forhold til kultur og kommer med anbefalinger til de bedste oplevelser lige nu.

Hvad betyder kultur for dig og hvordan vil du beskrive dit kulturforbrug?
Kunst og kultur betyder rigtig meget for mig. Selvfølgelig også i kraft af mit arbejde som udøvende musiker.
Jeg lytter til meget musik. Musik kan noget særligt. Sætte en stemning og har en helende virkning på mig, når jeg har brug for det. Livemusik er et unikt øjeblik, man deler med de udøvende musikere og publikum. Et øjeblik der aldrig kommer igen. Det er noget helt særligt. Men jeg bruger også kunst og bøger til at udvide min forståelse for verden. Kultur skaber rummelighed og forståelse. Sætter tanker og følelser i gang. Det gør min verden større og det er så vigtigt for mig.

Hvilken kulturoplevelse har gjort særligt indtryk på dig, og hvorfor?
Der er mange kulturoplevelser, der har gjort indtryk på mig. Det er svært at udpege én. Men f.eks at høre en stor symfoni med et fantastisk orkester har altid gjort kæmpe indtryk på mig. Der kan man komme hele sit følelsesregister igennem. Eller se en udstilling eller høre en koncert. Det er vidunderligt for mig at lytte til andre og ikke være den, der skal være på. Det er inspirerende og givende.

Hvordan prioriterer du kulturen i hverdagen og hvad får du personligt ud af det?
Jeg har altid læst mange bøger i mit voksne liv. Da jeg var ung, kunne jeg slet ikke fokusere på at læse. Men senere hen er det blevet en kæmpe glæde for mig at læse. Derudover har jeg slæbt min datter Celeste med på museer fra hun var helt lille. Nu er hun 17 år og vi nyder stadig at gå på de mange pragtfulde museer vi har i Danmark.
Hun har altid været en stor kunstelsker. Så vi har delt mange gode oplevelser sammen, og gør det så ofte vi har tid og mulighed.
Vi elsker Louisiana, Statens Museum og Glyptoteket. Men vi nyder også f eks. Ordrupgaard eller Nivågaard. Jeg elsker de samtaler, vi får via vores oplevelser sammen. Og den nærhed vi deler, når vi oplever museer sammen.

Hvordan kan gogoo styrke dit kulturforbrug?
Nu har jeg downloadet appen. Og den er overskuelig og giver en god hjælp til at finde oplevelser man kan gå til. Jeg glæder mig til at bruge den og forhåbentlig ad den vej opdage events, udstillinger og koncerter.

Hvilke events glæder du dig til lige nu?
Nu starter Copenhagen Jazzfestival jo. Så jeg vil da fremhæve, at jeg spiller 4 koncerter i festivalen. Og håbe at der kommer folk ud og støtter musikken efter en virkelig svær coronatid. Jeg kan anbefale min og min bror Benjamins koncert i Bakkehuset den 3/7 kl 15.00 med bigband. Det er altid så festligt og hyggeligt. Derudover vil jeg gerne selv høre Javier Gutierrez trio i Prøvehallen den 4/7 kl 20.00, og min far Anders Koppels store værk Mulberry Street på Aveny T den 6/7 kl. 19.30.

Let's gogoo!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.