November 23, 2021

Manisha Petersen: »Kultur gør os alle levende«

Ugens kulturpersonlighed:
Manisha Petersen

Udgivet 23. november 2021

Manisha Mie Petersen er uddannet Cand.comm. og arbejder som PR- og salgschef på kulturhuset Gjethuset i Frederiksværk. Hun beskæftiger sig til daglig med kulturen, som er en stor del af hendes liv. Manisha er ugens kulturpersonlighed og fortæller her om sit forhold til kulturen og nogle helt særlige kulturoplevelser.

Hvad betyder kultur for dig og hvordan vil du beskrive dit kulturforbrug?’

Kultur er limen i et samfund som vores. Kultur er vigtig, fordi det ikke bare underholder i momentet, men også samler, lærer og gør os alle levende. Kultur – musik, kunst, sport, teater mm. – er et sprog. En udtryksform jeg ikke ville være foruden. Mit kulturforbrug er ændret over de sidste år som mor til en 2-årig – Men det har altid været rigt, især inden for musik og teater. Jeg er gennem mit arbejde i et kulturhus eksponeret for meget forskellig kultur, men har privat ofte gået til koncerter og er stor fan af festivaler af større og mindre karakter – så alt fra Roskilde Festival til Sorte Firkant (Nørrebro) og Himmelstorm (i Dyssekilde Økosamfund).

Hvilken kulturoplevelse har gjort særligt indtryk på dig, og hvorfor?

Det er svært at vælge, fordi små intime koncerter kan noget helt særligt også, men min største koncertoplevelse har nok været Paul McCartney i 2015 på Orange Scene. Jeg er vokset op med Beatles pga. min far og det betød virkelig meget at få den oplevelse med live. Jeg var rørt ind til benet.
I 2014 var jeg i New York og så Hedwig And The Angry Inch på Broadway. Jeg kendte ikke til musicalen, men jeg græd som pisket bagefter. Jeg var fuldstændig blæst bagover af det fantastiske rock-ensemble.
I Gjethuset har jeg mødt nogle store historiske musikalske personligheder som bla. Francis Rossi fra Status Quo, Steve Lukather (Toto) og flere fra gruppen Dire Straits. Det har givet nogle fantastiske snakke om musikbranchen og et indblik i lidt musikhistorie.

Hvordan prioriterer du kulturen i hverdagen og hvad får du personligt ud af det?

Jeg prioriterer kulturen forskelligt i min hverdag. Det er vigtigt for mig at have et aktivt kulturliv, men pga. corona selvfølgelig og mit liv som forældre, er det i mindre grad en del af min hverdag, når man tænker mit arbejde ud af ligningen. Gennem mit arbejde som PR- og salgschef i et kulturhus møder jeg kulturen dagligt. Det er mit levebrød, men også en kilde til energi og et afløb for hvad jeg føler. Jeg føler et fællesskab, og jeg får meget inspiration gennem kulturoplevelser.

Hvordan kan gogoo styrke dit kulturforbrug?

Jeg og min kæreste har tit snakket om, at der mangler en god kulturkalender – en der er let at slå op i og en der repræsenterer de events, jeg/vi søger. I app’en kan jeg gå målrettet efter børneevents nær mig, eller gå efter en genre musik eller teater jeg ønsker. Det vil formentlig give mig noget mere inspiration og et skub til at komme mere ud.

Let's gogoo!

Ugens kulturpersonlighed:
Manisha Petersen

Udgivet 23. november 2021

Manisha Mie Petersen er uddannet Cand.comm. og arbejder som PR- og salgschef på kulturhuset Gjethuset i Frederiksværk. Hun beskæftiger sig til daglig med kulturen, som er en stor del af hendes liv. Manisha er ugens kulturpersonlighed og fortæller her om sit forhold til kulturen og nogle helt særlige kulturoplevelser.

Hvad betyder kultur for dig og hvordan vil du beskrive dit kulturforbrug?’

Kultur er limen i et samfund som vores. Kultur er vigtig, fordi det ikke bare underholder i momentet, men også samler, lærer og gør os alle levende. Kultur – musik, kunst, sport, teater mm. – er et sprog. En udtryksform jeg ikke ville være foruden. Mit kulturforbrug er ændret over de sidste år som mor til en 2-årig – Men det har altid været rigt, især inden for musik og teater. Jeg er gennem mit arbejde i et kulturhus eksponeret for meget forskellig kultur, men har privat ofte gået til koncerter og er stor fan af festivaler af større og mindre karakter – så alt fra Roskilde Festival til Sorte Firkant (Nørrebro) og Himmelstorm (i Dyssekilde Økosamfund).

Hvilken kulturoplevelse har gjort særligt indtryk på dig, og hvorfor?

Det er svært at vælge, fordi små intime koncerter kan noget helt særligt også, men min største koncertoplevelse har nok været Paul McCartney i 2015 på Orange Scene. Jeg er vokset op med Beatles pga. min far og det betød virkelig meget at få den oplevelse med live. Jeg var rørt ind til benet.
I 2014 var jeg i New York og så Hedwig And The Angry Inch på Broadway. Jeg kendte ikke til musicalen, men jeg græd som pisket bagefter. Jeg var fuldstændig blæst bagover af det fantastiske rock-ensemble.
I Gjethuset har jeg mødt nogle store historiske musikalske personligheder som bla. Francis Rossi fra Status Quo, Steve Lukather (Toto) og flere fra gruppen Dire Straits. Det har givet nogle fantastiske snakke om musikbranchen og et indblik i lidt musikhistorie.

Hvordan prioriterer du kulturen i hverdagen og hvad får du personligt ud af det?

Jeg prioriterer kulturen forskelligt i min hverdag. Det er vigtigt for mig at have et aktivt kulturliv, men pga. corona selvfølgelig og mit liv som forældre, er det i mindre grad en del af min hverdag, når man tænker mit arbejde ud af ligningen. Gennem mit arbejde som PR- og salgschef i et kulturhus møder jeg kulturen dagligt. Det er mit levebrød, men også en kilde til energi og et afløb for hvad jeg føler. Jeg føler et fællesskab, og jeg får meget inspiration gennem kulturoplevelser.

Hvordan kan gogoo styrke dit kulturforbrug?

Jeg og min kæreste har tit snakket om, at der mangler en god kulturkalender – en der er let at slå op i og en der repræsenterer de events, jeg/vi søger. I app’en kan jeg gå målrettet efter børneevents nær mig, eller gå efter en genre musik eller teater jeg ønsker. Det vil formentlig give mig noget mere inspiration og et skub til at komme mere ud.

Let's gogoo!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.