October 18, 2021

Lars Rix: »Mit kulturforbrug er stort og bredt«

Ugens kulturpersonlighed:
Lars Rix

Udgivet 18. oktober 2021

Lars Rix er journalist og stifter af Kulturmonitor, hvor han i dag er redaktør. Hans kulturforbrug favner bredt og han har altid været interesseret i kulturlivet, som han har arbejdet med i over 20 år. Lars er denne uges kulturpersonlighed på gogoo, hvor han fortæller om sine kulturvaner og -oplevelser.

Hvad betyder kultur for dig og hvordan vil du beskrive dit kulturforbrug?

Mit kulturforbrug er stort og favner bredt – ikke mindst fordi jeg også arbejder med det professionelt. Kulturlivet har altid haft min store interesse og jeg har stort set kun arbejdet inden for det område i hele min karriere. Det har handlet meget om musik, men også litteratur og kunst har min store interesse.

Hvilken kulturoplevelse har gjort særligt indtryk på dig, og hvorfor?

Det er svært at nævne én bestemt – der har været mange. Men hvis jeg kigger tilbage, så står Roskilde Festival 1995 nok som noget af det vildeste, jeg har oplevet. Det år leverede en perlerække af koncerter, der stadig står på min personlige top 10. Jeff Buckley, PJ Harvey, Deus, G. Love and Special Sauce, R.E.M., The Roots, The Flaming Lips og Soul Coughing for blot at nævne nogle få gode navne det år.  

Hvordan prioriterer du kulturen i hverdagen og hvad får du personligt ud af det?

Jeg arbejder med kultur hver eneste dag, så jeg har i høj grad en professionel tilgang til det. Derfor er jeg nok også ret selektiv, når det gælder mit private forbrug. Men kunst og kultur kan noget, som vi burde værdsætte meget mere. Tænk bare under coronakrisen, hvor vi pludselig måtte undvære en masse ting, vi bare tog for givet.

Hvordan kan gogoo styrke dit kulturforbrug?

Jeg ved det endnu ikke, men jeg håber, at jeg kan finde inspiration til ting, jeg ellers ikke ville opdage. Det er nok det væsentligste for mig.

Her på gogoo tør vi godt garantere, at vi kan inspirere Lars til at opdage nye ting. Og det gælder selvfølgelig også dig.

Let's gogoo!

Ugens kulturpersonlighed:
Lars Rix

Udgivet 18. oktober 2021

Lars Rix er journalist og stifter af Kulturmonitor, hvor han i dag er redaktør. Hans kulturforbrug favner bredt og han har altid været interesseret i kulturlivet, som han har arbejdet med i over 20 år. Lars er denne uges kulturpersonlighed på gogoo, hvor han fortæller om sine kulturvaner og -oplevelser.

Hvad betyder kultur for dig og hvordan vil du beskrive dit kulturforbrug?

Mit kulturforbrug er stort og favner bredt – ikke mindst fordi jeg også arbejder med det professionelt. Kulturlivet har altid haft min store interesse og jeg har stort set kun arbejdet inden for det område i hele min karriere. Det har handlet meget om musik, men også litteratur og kunst har min store interesse.

Hvilken kulturoplevelse har gjort særligt indtryk på dig, og hvorfor?

Det er svært at nævne én bestemt – der har været mange. Men hvis jeg kigger tilbage, så står Roskilde Festival 1995 nok som noget af det vildeste, jeg har oplevet. Det år leverede en perlerække af koncerter, der stadig står på min personlige top 10. Jeff Buckley, PJ Harvey, Deus, G. Love and Special Sauce, R.E.M., The Roots, The Flaming Lips og Soul Coughing for blot at nævne nogle få gode navne det år.  

Hvordan prioriterer du kulturen i hverdagen og hvad får du personligt ud af det?

Jeg arbejder med kultur hver eneste dag, så jeg har i høj grad en professionel tilgang til det. Derfor er jeg nok også ret selektiv, når det gælder mit private forbrug. Men kunst og kultur kan noget, som vi burde værdsætte meget mere. Tænk bare under coronakrisen, hvor vi pludselig måtte undvære en masse ting, vi bare tog for givet.

Hvordan kan gogoo styrke dit kulturforbrug?

Jeg ved det endnu ikke, men jeg håber, at jeg kan finde inspiration til ting, jeg ellers ikke ville opdage. Det er nok det væsentligste for mig.

Her på gogoo tør vi godt garantere, at vi kan inspirere Lars til at opdage nye ting. Og det gælder selvfølgelig også dig.

Let's gogoo!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.