May 22, 2024

Ugens kulturpersonlighed: Jan Falk Borup

Jan Falk Borup er direktør for Art Matter, som er en sammenslutning af kunsten.nu og Art Week. Læs med her, hvor Jan fortæller om sit kulturforbrug.

Jan Falk Borup

Jan Falk Borup er direktør for Art Matter, som er en sammenslutning af kunsten.nu og Art Week. Han er uddannet billedkunstner fra Det Jyske Kunstakademi i Aarhus og Middlesex University i London, og hans store passion er at formidle kunst. Det gør han med Art Matter, for at sikre et samfund, hvor man lytter til kunsten, når de vigtige beslutninger træffes. 

Han står i spidsen for Art Matter Festival, tidligere kendt som Art Week, som i år løber af stablen d. 23 maj til d. 1 juni. Læs med her, hvor Jan fortæller om sit kulturforbrug. 

Hvad betyder kultur for dig og hvordan vil du beskrive dit kulturforbrug?

Jeg ser kultur som en en del af alt hvad jeg foretager mig, om det er at se en krimiserie med min datter, eller høre P4 lørdag formiddag. Men samtidskunst fylder en specifik del af mit kulturforbrug, hvor jeg interesserer mig for det potentiale kunsten har for at skabe nye perspektiver på hvem vi er, på verden omkring os – og ikke mindst hvordan vi skaber plads til vores forskelligheder. 

Hvilken kulturoplevelse har gjort særligt indtryk på dig, og hvorfor?

Den seneste oplevelse, som gjorde indtryk, var cabaret i Riddersalen på Frederiksberg. Det er en genre som er gået lidt af mode, men jeg synes den har noget at byde på, og skuespillernes kropslige og sproglige rytmik, var virkelig interessant i denne forestilling. Og så er Riddersalen et ret utroligt sted, som fra en anden tidsalder. 

Hvordan prioriterer du kulturen i hverdagen og hvad får du personligt ud af det?

Jeg har valgt at bruge en stor del af mit liv på kunst, og arbejder med samtidskunst hver dag som direktør for Art Matter og programchef for Art Matter Festival. Det har jeg fordi jeg oplever, at kunsten giver os en vigtig dimension som mennesker. Kunst kan give os nye øjne på verden og på os selv. 

Hvordan vil gogo styrke dit kulturforbrug?

På grund af mit arbejde er kultur en meget integreret del af mit liv, og jeg er ret god til at navigere i kulturen. Men jeg er jo ret privilegeret på den måde, mens jeg tror andre har mere brug for hjælp med at navigere i de mange kulturtilbud, vi har adgang til. Så for de fleste er det jo en gave. 

Hvilke events til Art Week vil du anbefale?

Jeg vil klart anbefale at komme til vores gratis åbningsfest i Nikolaj Kunsthal torsdag d. 23. maj. Jeg ser også frem til samarbejdet med gogo om en kulturvandring i Indre By. Men ellers vil jeg anbefale at checke gogo App’en, hvor vi har en del gode events, eller på artmatter.dk, hvor man kan finde alt information om festivalen.  

Let’s gogo!

Jan Falk Borup

Jan Falk Borup er direktør for Art Matter, som er en sammenslutning af kunsten.nu og Art Week. Han er uddannet billedkunstner fra Det Jyske Kunstakademi i Aarhus og Middlesex University i London, og hans store passion er at formidle kunst. Det gør han med Art Matter, for at sikre et samfund, hvor man lytter til kunsten, når de vigtige beslutninger træffes. 

Han står i spidsen for Art Matter Festival, tidligere kendt som Art Week, som i år løber af stablen d. 23 maj til d. 1 juni. Læs med her, hvor Jan fortæller om sit kulturforbrug. 

Hvad betyder kultur for dig og hvordan vil du beskrive dit kulturforbrug?

Jeg ser kultur som en en del af alt hvad jeg foretager mig, om det er at se en krimiserie med min datter, eller høre P4 lørdag formiddag. Men samtidskunst fylder en specifik del af mit kulturforbrug, hvor jeg interesserer mig for det potentiale kunsten har for at skabe nye perspektiver på hvem vi er, på verden omkring os – og ikke mindst hvordan vi skaber plads til vores forskelligheder. 

Hvilken kulturoplevelse har gjort særligt indtryk på dig, og hvorfor?

Den seneste oplevelse, som gjorde indtryk, var cabaret i Riddersalen på Frederiksberg. Det er en genre som er gået lidt af mode, men jeg synes den har noget at byde på, og skuespillernes kropslige og sproglige rytmik, var virkelig interessant i denne forestilling. Og så er Riddersalen et ret utroligt sted, som fra en anden tidsalder. 

Hvordan prioriterer du kulturen i hverdagen og hvad får du personligt ud af det?

Jeg har valgt at bruge en stor del af mit liv på kunst, og arbejder med samtidskunst hver dag som direktør for Art Matter og programchef for Art Matter Festival. Det har jeg fordi jeg oplever, at kunsten giver os en vigtig dimension som mennesker. Kunst kan give os nye øjne på verden og på os selv. 

Hvordan vil gogo styrke dit kulturforbrug?

På grund af mit arbejde er kultur en meget integreret del af mit liv, og jeg er ret god til at navigere i kulturen. Men jeg er jo ret privilegeret på den måde, mens jeg tror andre har mere brug for hjælp med at navigere i de mange kulturtilbud, vi har adgang til. Så for de fleste er det jo en gave. 

Hvilke events til Art Week vil du anbefale?

Jeg vil klart anbefale at komme til vores gratis åbningsfest i Nikolaj Kunsthal torsdag d. 23. maj. Jeg ser også frem til samarbejdet med gogo om en kulturvandring i Indre By. Men ellers vil jeg anbefale at checke gogo App’en, hvor vi har en del gode events, eller på artmatter.dk, hvor man kan finde alt information om festivalen.  

Let’s gogo!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.