August 24, 2023

Camilla Varming Nielsen om kulturforbrug, særlige kunstværker og Kulturhavn Festival

Camilla Varming Nielsen om kulturforbrug, særlige kunstværker og Kulturhavn Festival

Udgivet 24. august 2023

Camilla Varming Nielsen er 34 år gammel, og har medvirket i programmet ”Alene i Vildmarken” - hvor hun især blev kendt for at drikke sin egen urin. Men Camilla er meget mere end det - hun har rejst jorden rundt, kæmpet med stress, angst og depression, og oplevet, hvad det vil sige at have et misbrug. Hun har overvundet udfordringer, skabt sin egen virksomhed og overlevet i den norske vildmark. Til daglig er hun musiker og foredragsholder, hvor hun kommer med ærlige, sjove og hårrejsende fortællinger om livets udfordringer. Mød Camilla her, hvor hun fortæller om naturens glæder, sit daglige kulturforbrug og kunstværker med særlig betydning, eller oplev hende til en spændende workshop under Kulturhavn Festival 2023.

Hvad betyder kultur for dig og hvordan vil du beskrive dit kulturforbrug?
Kultur er for mig et udtryk for menneskets magiske og medfødte skaberkraft. Kulturen hjælper mig med at se livet fra nye vinkler og sætte spørgsmål ved de overbevisninger, tanker og handlingsmønstre, som kører på autopilot via underbevidstheden. Kulturen er med til at udvide min bevidsthed.

Kulturen er en del af min hverdag, hvor musikken er det jeg er mest bevidst omkring. Mit hjem er fyldt med kunst, figurer og tegninger af hellig geometri, som hjælper mig med at øge min bevidsthed og min daglige frekvens. Om det er hjemme hos mig selv eller ude i det ganske land, så er det vigtigste for mig at kulturen får mig til at stille spørgsmål til min opfattelse af mig selv, og den verden jeg lever i, og at den får mig til at føle og mærke hvem jeg er.

Hvilken kulturoplevelse har gjort særligt indtryk på dig, og hvorfor?
Musik kan virkelig røre mig. Sådan helt ind i hjertekuglen. Lyden healer mig og teksten kan sætte tankerne i gang. Udover musikken står disse kunstværker klart i min hukommelse:

Installationen 'Helena' af Marco Evaristti, hvor fisk svømmede rundt i en blender, som publikum så havde mulighed for at tænde for, og dermed slå fiskene ihjel. I starten gjorde udstillingen mig lettere forarget. Hvad lignede det at behandle dyr på den måde. Men efter lidt overvejelse, så var det ingenting i forhold til hvordan vi behandler de landbrugsdyr, som ender i køledisken hver dag. Vi slår ihjel hver dag for selv at leve. Og det fik den installation mig til at tænke over. Tak for det.

Jens Haanings værk 'Take the Money and Run'. Det værk og stund kan stadig få tankerne til at køre i ring. Min indre rebel jubler. Min indre konspirationsteoretiker siger, at det er et billede på, hvordan finansverdenen som vores verden er bygget på, fungerer. Og sådan har jeg mange sider af mig selv, som har en mening og en holdning til det værk. Og det er kunst for mig!

Marina Abramovic, en legendarisk performancekunstner som engang lavede en udstilling, hvor hun sad på et museum og kiggede folk i øjnene. Jeg var der ikke selv. Men jeg har set optagelser af de mennesker, som hun kigger i øjnene. Det er helt vildt, hvad øjenkontakt kan gøre ved os mennesker. Sikke en connection og sikke en healing!

Hvordan prioriterer du kulturen i hverdagen og hvad får du personligt ud af det?
Hver dag er jeg omgivet af kultur. Kultur i hverdagen er med til at øge min bevidsthed og ikke mindst forøge min glæde til livet og hverdagsmagien.

Hvordan vil gogoo styrke dit kulturforbrug?Jeg er endnu ikke selv bruger af gogoo. Jeg bor på landet og min nærmeste større kulturoplevelse ligger 500 meter nede af vejen. Der ligger en stor skov. Det er naturens helt eget store kunstværk, som kan få tankerne til at flyve til ro og rødderne til at gro.
Hvis jeg skulle tilbringe længere tid i en af de store byer, vil jeg dog nyde at have en app med en let tilgængelig eventkalender, hvor jeg let kan finde frem til min næste kulturoplevelse.

Hvilket events på gogoo vil du anbefale?
Jeg vil anbefale workshoppen “Følelsernes Hav(n)” under Kulturhavn Festival 2023, hvor du kan møde mig.

Camilla Varming Nielsen om kulturforbrug, særlige kunstværker og Kulturhavn Festival

Udgivet 24. august 2023

Camilla Varming Nielsen er 34 år gammel, og har medvirket i programmet ”Alene i Vildmarken” - hvor hun især blev kendt for at drikke sin egen urin. Men Camilla er meget mere end det - hun har rejst jorden rundt, kæmpet med stress, angst og depression, og oplevet, hvad det vil sige at have et misbrug. Hun har overvundet udfordringer, skabt sin egen virksomhed og overlevet i den norske vildmark. Til daglig er hun musiker og foredragsholder, hvor hun kommer med ærlige, sjove og hårrejsende fortællinger om livets udfordringer. Mød Camilla her, hvor hun fortæller om naturens glæder, sit daglige kulturforbrug og kunstværker med særlig betydning, eller oplev hende til en spændende workshop under Kulturhavn Festival 2023.

Hvad betyder kultur for dig og hvordan vil du beskrive dit kulturforbrug?
Kultur er for mig et udtryk for menneskets magiske og medfødte skaberkraft. Kulturen hjælper mig med at se livet fra nye vinkler og sætte spørgsmål ved de overbevisninger, tanker og handlingsmønstre, som kører på autopilot via underbevidstheden. Kulturen er med til at udvide min bevidsthed.

Kulturen er en del af min hverdag, hvor musikken er det jeg er mest bevidst omkring. Mit hjem er fyldt med kunst, figurer og tegninger af hellig geometri, som hjælper mig med at øge min bevidsthed og min daglige frekvens. Om det er hjemme hos mig selv eller ude i det ganske land, så er det vigtigste for mig at kulturen får mig til at stille spørgsmål til min opfattelse af mig selv, og den verden jeg lever i, og at den får mig til at føle og mærke hvem jeg er.

Hvilken kulturoplevelse har gjort særligt indtryk på dig, og hvorfor?
Musik kan virkelig røre mig. Sådan helt ind i hjertekuglen. Lyden healer mig og teksten kan sætte tankerne i gang. Udover musikken står disse kunstværker klart i min hukommelse:

Installationen 'Helena' af Marco Evaristti, hvor fisk svømmede rundt i en blender, som publikum så havde mulighed for at tænde for, og dermed slå fiskene ihjel. I starten gjorde udstillingen mig lettere forarget. Hvad lignede det at behandle dyr på den måde. Men efter lidt overvejelse, så var det ingenting i forhold til hvordan vi behandler de landbrugsdyr, som ender i køledisken hver dag. Vi slår ihjel hver dag for selv at leve. Og det fik den installation mig til at tænke over. Tak for det.

Jens Haanings værk 'Take the Money and Run'. Det værk og stund kan stadig få tankerne til at køre i ring. Min indre rebel jubler. Min indre konspirationsteoretiker siger, at det er et billede på, hvordan finansverdenen som vores verden er bygget på, fungerer. Og sådan har jeg mange sider af mig selv, som har en mening og en holdning til det værk. Og det er kunst for mig!

Marina Abramovic, en legendarisk performancekunstner som engang lavede en udstilling, hvor hun sad på et museum og kiggede folk i øjnene. Jeg var der ikke selv. Men jeg har set optagelser af de mennesker, som hun kigger i øjnene. Det er helt vildt, hvad øjenkontakt kan gøre ved os mennesker. Sikke en connection og sikke en healing!

Hvordan prioriterer du kulturen i hverdagen og hvad får du personligt ud af det?
Hver dag er jeg omgivet af kultur. Kultur i hverdagen er med til at øge min bevidsthed og ikke mindst forøge min glæde til livet og hverdagsmagien.

Hvordan vil gogoo styrke dit kulturforbrug?Jeg er endnu ikke selv bruger af gogoo. Jeg bor på landet og min nærmeste større kulturoplevelse ligger 500 meter nede af vejen. Der ligger en stor skov. Det er naturens helt eget store kunstværk, som kan få tankerne til at flyve til ro og rødderne til at gro.
Hvis jeg skulle tilbringe længere tid i en af de store byer, vil jeg dog nyde at have en app med en let tilgængelig eventkalender, hvor jeg let kan finde frem til min næste kulturoplevelse.

Hvilket events på gogoo vil du anbefale?
Jeg vil anbefale workshoppen “Følelsernes Hav(n)” under Kulturhavn Festival 2023, hvor du kan møde mig.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.