Ugens kulturpersonlighed:
Anne Dvinge

Udgivet 16. november 2021

Anne Dvinge har en ph.d. i amerikanske- og jazzstudier og har arbejdet som musikforsker ved Københavns Universitet. Hun er desuden stifter og administrerende direktør for Low-Fi, som arrangerer intimkoncerter rundtomkring i private hjem. Anne har altid haft et nært forhold til kulturen, som hun arbejder med hver dag. Særligt fokuserer hun på, hvad der sker, når man tager musikken ud af spillestederne og ind i andre rum. Hun er denne uges kulturpersonlighed og du kan her læse om hendes bedste kulturoplevelser og -anbefalinger.

Hvad betyder kultur for dig og hvordan vil du beskrive dit kulturforbrug?

Kultur og kunst er for mig en slags grundforskning i menneskesjælen. Det er her vi undersøger, italesætter, visualiserer og kommunikerer omkring den menneskelige erfaring og eksistens. Det er også i kulturens felt at vi både kan opleve de stærkeste sammenstød OG sammenhold - netop fordi det er et felt der er så grundlæggende for, hvordan vi forstår og går til verden.

Musikken og litteraturen er de to kunstarter, jeg ikke kan leve foruden. Begge både centrerer mig og lader mig træde ind i en andens univers.

Hvilken kulturoplevelse har gjort særligt indtryk på dig, og hvorfor?

Hvis jeg skal nævne en stor begivenhed må det blive den amerikanske saxofonist Wayne Shorter med sin kvarter på Plænen i Tivoli i 2001. Der var mødt tusindvis af publikummer frem (til en jazz koncert!) og det var nok en af de mest intime koncertoplevelser jeg har haft. Det rum der blev skabt lige dér var fuldstændig magisk.

I den anden ende af skalaen er alle de gange jeg har siddet til Low-Fi koncert i både min egen og andres stuer de sidste 3 år og mærket hvordan lige præcis dét rum evner at bryde den 3. væg ned og lukke os helt ind i musikken.

Hvordan prioriterer du kulturen i hverdagen og hvad får du personligt ud af det?

Jeg insisterer på at tage tid hver eneste dag til at læse skønlitteratur og musikken følger mig overalt. Men jeg ville ønske jeg var bedre til at komme ud til flere forskellige ting.

Hvordan kan gogoo styrke dit kulturforbrug?

Forhåbentlig bliver det nemmere at lige finde det man ikke vidste var lige rundt om hjørnet :-)

Let's gogoo!

  Seneste nyt på gogoo blog