Ugens Kulturpersonlighed: Karen Sivebæk Munk

Udgivet 8. marts 2023

Karen Sivebæk Munk er cand.mag. i historie og kulturformidling og arbejder som overinspektør for Nyere Tid på Museum Vestsjælland. I weekenden 18.-19. marts er hun aktuel på programmet til Historiske Dage i Øksnehallen i København, hvor hun sammen med producenten bag tv-serien Carmen Curlers diskuterer den historiske formidling i DRs nye dramasatsning. Karen er denne uges kulturpersonlighed på gogoo og fortæller om sit forhold til kultur. Varm op til Historiske Dage og glæd dig til at dykke ned i fortiden sammen med Karen og de mange andre historieeksperter på programmet.

Hvad betyder kultur for dig og hvordan vil du beskrive dit kulturforbrug?
Jeg mener, at kultur på mange måder er samfundets lim; det så man f.eks. under covidkrisen, hvor vores sangskat igen kom i spil. Jeg elsker at gå i teatret, se udstillinger og en god film.

Hvilken kulturoplevelse har gjort særligt indtryk på dig, og hvorfor?
’Det kolde øje’, en udstilling på Louisiana om mellemkrigstidens Tyskland og hvordan kunst og arkitektur blev formet af tiden efter 1. verdenskrig. Det var fremragende formidling! Den har rumsteret i mit hoved længe efter at have set den, for den gav mig nye vinkler på, hvordan det kunne lade sig gøre, at Hitler kom til magten og hvordan nationale traumer direkte afspejles i kunsten.

Hvordan prioriterer du kulturen i hverdagen og hvad får du personligt ud af det?
Jeg prioriterer så vidt muligt at deltage i eller besøge et kulturelt arrangement om måneden. Det giver mig inspiration og glæde, også til mit arbejde som museumsinspektør. Jeg ser mange film og tv-serier sammen med mine børn. Desuden udøver jeg selv musik, så det giver også mange store kulturoplevelser.

Hvordan vil gogoo styrke dit kulturforbrug?
Appen kan hjælpe mig til et overblik over, hvad der findes af mindre begivenheder, hvor arrangørerne bag måske ikke har de store annoncekroner.

Hvilke events glæder du dig til lige nu?
Jeg glæder mig til at deltage i Historiske Dage og har kigget grundigt i programmet. Jeg skal i hvert fald se den engelske historiker Anthony Beevor på DR-scenen tale med Leif Davidsen om Ruslands historie, og så er oplægget om smugleriets historie i det sydfynske også spændende på Rød scene lørdag.

Hvis du også har lyst til at dykke ned i programmet til Historiske Dage, kan du gøre det lige her.

Let’s gogoo!

  Seneste nyt på gogoo blog