Ugens
Kulturpersonlighed:
Merete Otillia Knudsen

Udgivet 7. december 2021

Merete Otillia Knudsen er ejer af The Danish Club og er denne uges kulturpersonlighed på gogoo. The Danish Club er Danmarks største univers af unikke oplevelser i arkitekturen, haver og kunsten. De har et stort udbud af rundvisninger i unikke og ofte hemmelige eller lukkede steder rundt omkring i landet.

Hvad betyder kultur for dig og hvordan vil du beskrive dit kulturforbrug?

Kultur er fundamentet for meget af det vi gør, tænker og føler. Det er vores historie, nuværende liv og fremtid på én gang. Det kan indtages på mange planer, bevidst, ubevidst, i sorg og i glæde. Kultur er min hverdag og min drivkraft i The Danish Club og fylder derfor ekstremt meget. Mit kulturforbrug er selvsagt meget højt, da jeg afholder ca. 150 kulturarrangementer om året og hver eneste dag er i kontakt med mennesker som brænder for kulturen.

Hvilken kulturoplevelse har gjort særligt indtryk på dig, og hvorfor?

Jeg har set mange fuldstændige fantastiske steder i mit liv. Arbejdet med The Danish Club har åbnet døre til steder, jeg ikke troede fandtes. Et sted som har gjort et særligt indtryk er  Chr. 4’s Bryghus/ eller Kongernes Lapidarium, hvor Danish Club faktisk har en rundvisning d. 30. Jan. Dels er bygningen en af de ældste i København, desuden ligger den unikt midt i det historiske miljø ved Frederiksholms Kanal, og så er udstillingen med næsten 400 skulpturer helt særlig og fortryllende. Jeg har samtidigt en svaghed for håndværk og har en stor fascination af mennesker, som dedikerer deres liv som konservatorer, stukkatører etc. Et arbejde som er nørdet på den skønneste måde, hvor intet kan gøres hurtigt men kun med fordybelse og sirlighed kan blive rigtigt. Det er netop den følelse som bliver vækket i det magiske bryghus – som desværre ikke længere er åben for offentligheden -altså med mindre man deltager i vores rundvisning 😊

Hvordan prioriterer du kulturen i hverdagen og hvad får du personligt ud af det?

Jeg gør hvad jeg kan for at deltage i så mange af Danish Clubs arrangementer som muligt. Ud over at det er så spændende at lytte til de mange dygtige og dedikerede rundvisere, som jeg samarbejder med, er det min personlige glæde at se alle Danish Clubs medlemmer og gæster gå opløftet hjem, med ny viden, udvidet horisont, og måske endda have mødt nye mennesker.  Den følelse er så motiverende, og jeg er så taknemmelig for, at jeg er så heldigt at være med til at glæde kulturinteresserede mennesker yderligere.

Hvordan kan gogoo styrke dit kulturforbrug?

Da jeg jo mest har fokus på at åbne steder, som normalt ikke er åbent for offentligheden, har jeg sjældent tid til at opsøge andre typer kulturarrangementet -og her tænker jeg gogoo vil blive min nye ”partner in crime” 😊

Læs mere om The Danish Club her og ta' med på rundvisning et hemmeligt sted.

Let's gogoo!

  Seneste nyt på gogoo blog