Ugens kulturpersonlighed: Claus Meyer

Udgivet 18. august 2022

Claus Meyer er gastronomisk iværksætter og har i over 30 år fremmet dansk madkultur. Han er selvlært kok, kogebogsforfatter og virksomhedsejer og blev kendt som tv-kok i Meyers Køkken. Siden da har han grundlagt en lang række virksomheder, heriblandt Meyers Deli, Meyers Køkken og Meyers Bageri. Han er desuden medgrundlægger af restaurant Noma og var ophavsmand til selve idéen om et nyt nordisk køkken. Bliv klogere på Claus’ forhold til kultur og se hans anbefalinger til skønne, gastronomiske oplevelser under Copenhagen Cooking.

Foto: Mesterlære

Hvad betyder kultur for dig og hvordan vil du beskrive dit kulturforbrug?

Idræt er jo kultur og jeg elsker sport. Jeg ser en betydelig mængde tennis, fodbold, badminton og håndboldkampe, også live. Jeg bruger naturligvis en del tid på at skabe og nyde madoplevelser. Jeg læser fysisk avis og hører en del podcasts. Meget af det stof, jeg interesserer mig for, ligger i grænselandet mellem samfund og kultur. Så ser jeg et afsnit af en serie flere gange om ugen og går i biografen ca. hver måned. Jeg læser bøger, men ikke helt så mange, som jeg gerne ville.

Hvilken kulturoplevelse har gjort særligt indtryk på dig, og hvorfor?

Nykøbing FC 3-0-sejr i pokalturneringen mod FCK sidste år. Filmen Parasite for dens usædvanlige, ikke mindst visuelt, stærke og særprægede skildring af ulighed.

En researchrejse til Ghana sidst efterår ifm. mulig opstart af en non-profit kokkeskole. De unges forhåbningsfuldhed, tillid, selvværd og åbenhed – i kombination med deres grænseløse afmagt.

Mis Udsholt 2022 – en konkurrence på skønhed og karakter for husdyr. En fantastisk måde også at møde husdyrenes mennesker.

Hvordan prioriterer du kulturen i hverdagen og hvad får du personligt ud af det?

Jeg er i den situation, at jeg i hele mit 35 år lange arbejdsliv har beskæftiget mig med madkultur professionelt. Jeg tror ikke, jeg meningsfuldt er i stand til at adskille den del af mit liv som handler om kultur, fra den del som ikke er.

Claus Meyer anbefaler - fire fede events til Copenhagen Cooking:

Let's gogoo!

  Seneste nyt på gogoo blog