Ugens Kulturpersonlighed:
Birgitte Lund

Udgivet 2. november 2021

Birgitte Lund er uddannet ved Det Kongelige Akademi – Arkitektur, Design, Konservering og har haft en lang række gruppe- og soloudstillinger gennem mere end tre årtier. Birgitte er denne uges kulturpersonlighed på gogoo og hun fortæller her om sit forhold til kulturen, som hun selv bidrager til hver dag.

Hvad betyder kultur for dig og hvordan vil du beskrive dit kulturforbrug?
Kultur betyder utroligt meget for mig. Blandt andet derfor har jeg valgt at bo midt i København, så jeg kan bruge kulturtilbud både planlagte og improviserede.
Jeg er billedkunstner og opsøger fortrinsvist kulturtilbud inden for kunstverdenen. Jeg går ofte på udstillinger, både på gallerier og på museer. For det meste tager jeg ‘galleri-runden’ ugentligt og oplever mange ferniseringer og aktuelle udstillinger.
Jeg elsker film og bruger flittigt de Københavnske biografer.

Hvilken kulturoplevelse har gjort særligt indtryk på dig, og hvorfor?
Senest var det udstillingen med Mamma Andersson på Louisiana, der gjorde et stort indtryk på mig.
Også udstillingen på Kunsthal Charlottenborg The World Is In You, gjorde med sin helt særlige indholdsrige, menneskelige og anderledes take på en kunstudstilling, indtryk på mig. Jeg vil gerne se den igen.
Overordnet set har kunst Biennalen i Venedig gjort stort indtryk på mig i de seneste år, sammen med udstillingerne med Do Ho Suh, og Joana Vasconcelos på Aros i Aarhus.

Hvordan prioriterer du kulturen i hverdagen og hvad får du personligt ud af det?
Mit virke som billedkunstner, mit daglige job og dermed min hverdag, kultur fylder det hele. Desuden underviser jeg voksne i billedkunst på SMK og børn på en billedskole i Hvidovre.
Kultur er fuldt integreret i mit liv og jeg elsker det.

Hvordan kan gogoo styrke dit kulturforbrug?
Jeg kunne godt tænke mig, at gogoo ku’ nævne flere “underground” events. F.eks. udstillinger der foregår udenfor den slagne galleriliste. F.eks. kunstnerstyrede gallerier. I det hele taget mere underground-kultur.

Let's gogoo!

  Seneste nyt på gogoo blog